Porcje rosołowe drobiowe zamiast porządnego mięsa na obiad

Po co smażyć jako mięso obiadowe porcje rosołowe drobiowe? No przede wszystkim chodzi o cenę. W Słupsku coś takiego kosztuje 1,50 - 2 zł za kilogram. Oczywiście mięsa w tym wiele nie ma, jednak poskubać można.

Kupione porcje - widoczna należność 

Głównym argumentem, by smażyć takie ochłapy , to właśnie cena. 4 zł zapłaciłem za 3 sztuki.

Korpusy umyte 

Krojenie w trakcie 

W misce - do smażenia, na desce - do zupy kolejnego dnia 

Smażenie w trakcie 
Umyte korpusy pokroiłem, większość poszło na patelnię, odrobina do zamrażalnika, na zupę kolejnego dnia.

Już usmażone 

Na uzyskanym tłuszczu trochę cebulki 

Razem pod przykryciem kilka kilkanaście minut 

Gotowy obiad 
Za te 4 zł jest dodatek mięsny do obiadu dla całej rodzinki. Oczywiście teraz takie zabiegi mąką głównie charakter treningu. Jednak warto coś takiego sobie zrobić od czasu do czasu, by wiedzieć jak wykorzystać takie ochłapy na obiad. Kryzys i ciężkie czasy to Niue musi być zawsze jakiś kataklizm. Czasem mogą  to być chwilowe problemy budżetowe z koniecznością zaoszczędzenia każdej złotówki. Nawet niech jest to sytuacja zupełnie tymczasowa. Warto wiedzieć jak ugotować w miarę dobry obiad za naprawdę niewielkie pieniądze. 

Komentarze