Po co smażyć jako mięso obiadowe porcje rosołowe drobiowe? No przede wszystkim chodzi o cenę. W Słupsku coś takiego kosztuje 1,50 - 2 zł za kilogram. Oczywiście mięsa w tym wiele nie ma, jednak poskubać można.
Głównym argumentem, by smażyć takie ochłapy , to właśnie cena. 4 zł zapłaciłem za 3 sztuki.
Umyte korpusy pokroiłem, większość poszło na patelnię, odrobina do zamrażalnika, na zupę kolejnego dnia.
Za te 4 zł jest dodatek mięsny do obiadu dla całej rodzinki. Oczywiście teraz takie zabiegi mąką głównie charakter treningu. Jednak warto coś takiego sobie zrobić od czasu do czasu, by wiedzieć jak wykorzystać takie ochłapy na obiad. Kryzys i ciężkie czasy to Niue musi być zawsze jakiś kataklizm. Czasem mogą to być chwilowe problemy budżetowe z koniecznością zaoszczędzenia każdej złotówki. Nawet niech jest to sytuacja zupełnie tymczasowa. Warto wiedzieć jak ugotować w miarę dobry obiad za naprawdę niewielkie pieniądze.
Kupione porcje - widoczna należność |
Głównym argumentem, by smażyć takie ochłapy , to właśnie cena. 4 zł zapłaciłem za 3 sztuki.
Korpusy umyte |
Krojenie w trakcie |
W misce - do smażenia, na desce - do zupy kolejnego dnia |
Smażenie w trakcie |
Już usmażone |
Na uzyskanym tłuszczu trochę cebulki |
Razem pod przykryciem kilka kilkanaście minut |
Gotowy obiad |
Komentarze
Prześlij komentarz
Dzień dobry, miło mi Cię gościć na moim blogu.