Pazibroda z parówkami

Kolejna wersja prostej potrawy pazibrody - tym razem wersja ze słodkiej kapusty z dodatkiem parówek. Składniki - kapusta, ziemniaki, parówki i sól (można doprawić po swojemu). Robię ją w wersji dość gęstej zupy. Gotuję kapustę w małej ilości osolonej wody, dodaję umyte i pokrojone ziemniaki, po kwadransie dodaję pokrojone parówki i gotowe. Potrawa dość prosta, można by rzec prymitywna ale smaczna w miarę.

A oto składniki - kapusta, ziemniaki i kilka parówek.
Kapustę kroję, myję i do gara.
Gotuję kilka minut, w międzyczasie obieram sobie ziemniaki.
Ziemniaki oczywiście myję i kroję.
I do gara...
Gotuję kilkanaście minut, tak by warzywa były prawie miękkie.
Dodaję pokrojone parówki i jeszcze kilka, kilkanaście minut gotuję.
I gotowe.
Cóż... Do eliminacji jakiegokolwiek konkursu kulinarnego to się nie nadaje. Ale jeśli chce się dość szybko prostą potrawę z kapusty i ziemniaków - pazibroda jest dość szybkim rozwiązaniem.

Komentarze