Kolejna wersja prostej potrawy pazibrody - tym razem wersja ze słodkiej kapusty z dodatkiem parówek. Składniki - kapusta, ziemniaki, parówki i sól (można doprawić po swojemu). Robię ją w wersji dość gęstej zupy. Gotuję kapustę w małej ilości osolonej wody, dodaję umyte i pokrojone ziemniaki, po kwadransie dodaję pokrojone parówki i gotowe. Potrawa dość prosta, można by rzec prymitywna ale smaczna w miarę.
|
A oto składniki - kapusta, ziemniaki i kilka parówek. |
|
Kapustę kroję, myję i do gara. |
|
Gotuję kilka minut, w międzyczasie obieram sobie ziemniaki. |
|
Ziemniaki oczywiście myję i kroję. |
|
I do gara... |
|
Gotuję kilkanaście minut, tak by warzywa były prawie miękkie. |
|
Dodaję pokrojone parówki i jeszcze kilka, kilkanaście minut gotuję. |
|
I gotowe. |
Cóż... Do eliminacji jakiegokolwiek konkursu kulinarnego to się nie nadaje. Ale jeśli chce się dość szybko prostą potrawę z kapusty i ziemniaków - pazibroda jest dość szybkim rozwiązaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dzień dobry, miło mi Cię gościć na moim blogu.