Zupa partyzancka z liśćmi rzodkiewki

To moja odmiana zupy partyzanckiej. Zaczyna się ją robić podobnie. Dodatkowy składnik to liście rzodkiewki.  Oto składniki. 

Składniki - rzodkiewka (użyję samych liści), cebula, ziemniaki, olej jadalny
Etapy przygotowania - na tym etapie to zupa partyzancka 

Cebulę najpierw smażę do zmiany koloru. Gdy już kolor zmieni, dolewam wody, solę. Gdy woda nabierze koloru dodaję pokrojone ziemniaki i gotuję kilka, kilkanacie minut.

Kolejny etap - teraz użycie liści rzodkiewki 

Później liście rzodkiewki kroję, dodaję ile wlezie. Uzupełniam wodą. Gotuję jeszcze kilka kilkanaście minut. I gotowe.

Talerz gotowej zupy. Reszta na kolejny dzień, może na śniadanie 

Podano do stołu. Tym razem to kolacja. Zupa w smaku przypomina trochę tą zupę partyzancką, trochę botwinkę lub szpinakową...  Nie znajduje zbyt dużych podobieństw z tradycyjnymi zupami. Zapewniam jednak. Jest dość smaczna. 

Komentarze