To moja odmiana zupy partyzanckiej. Zaczyna się ją robić podobnie. Dodatkowy składnik to liście rzodkiewki. Oto składniki.
Składniki - rzodkiewka (użyję samych liści), cebula, ziemniaki, olej jadalny |
Etapy przygotowania - na tym etapie to zupa partyzancka |
Cebulę najpierw smażę do zmiany koloru. Gdy już kolor zmieni, dolewam wody, solę. Gdy woda nabierze koloru dodaję pokrojone ziemniaki i gotuję kilka, kilkanacie minut.
Później liście rzodkiewki kroję, dodaję ile wlezie. Uzupełniam wodą. Gotuję jeszcze kilka kilkanaście minut. I gotowe.
Podano do stołu. Tym razem to kolacja. Zupa w smaku przypomina trochę tą zupę partyzancką, trochę botwinkę lub szpinakową... Nie znajduje zbyt dużych podobieństw z tradycyjnymi zupami. Zapewniam jednak. Jest dość smaczna.
Talerz gotowej zupy. Reszta na kolejny dzień, może na śniadanie |
Podano do stołu. Tym razem to kolacja. Zupa w smaku przypomina trochę tą zupę partyzancką, trochę botwinkę lub szpinakową... Nie znajduje zbyt dużych podobieństw z tradycyjnymi zupami. Zapewniam jednak. Jest dość smaczna.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dzień dobry, miło mi Cię gościć na moim blogu.