Oto jedna z licznych możliwych modyfikacji prostej pazibrody - wersja z wędzonką, na młodej kapuście oraz bez tłuczenia pod koniec gotowania - wychodzi więc coś na kształt bardziej zupy - też smacznie. Składniki to kapusta, ziemniaki, kawałek wędzonki.
Kapustę kroję |
I do garnka . |
Oto wędzonka - całej nie zużyłem. |
Użyłem tym razem o tyle. |
Do kapusty dodaję pokrojone ziemniaki i skórkę wędzonki. |
Samą wędzonkę kroję w kostkę. |
I smażę na patelni. |
Zesmażone skwarki dodaję do gotujących się kapusty z ziemniakami, jeszcze jakiś czas (kilkanaście minut) gotuję i gotowe. |
Podano do stołu. |
Prosta, w miarę tania, pożywna i dość smaczna potrawa. Taki trochę gęstszy kapuśniak. Wędzonka dodaje na prawdę swoistego smaczku i całość naprawdę dobrze smakuje.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dzień dobry, miło mi Cię gościć na moim blogu.