Pazibroda - wersja na wędzonce

Oto jedna z licznych możliwych modyfikacji prostej pazibrody - wersja z wędzonką, na młodej kapuście oraz bez tłuczenia pod koniec gotowania - wychodzi więc coś na kształt bardziej zupy - też smacznie. Składniki to kapusta, ziemniaki, kawałek wędzonki. 

Kapustę kroję
I do garnka .
Oto wędzonka - całej nie zużyłem.
Użyłem tym razem o tyle.
Do kapusty dodaję pokrojone ziemniaki i skórkę wędzonki.
Samą wędzonkę kroję w kostkę. 
I smażę na patelni. 
Zesmażone skwarki dodaję do gotujących się kapusty z ziemniakami, jeszcze jakiś czas (kilkanaście minut) gotuję i gotowe. 
Podano do stołu.

Prosta, w miarę tania, pożywna i dość smaczna potrawa. Taki trochę gęstszy kapuśniak. Wędzonka dodaje na prawdę swoistego smaczku i całość naprawdę dobrze smakuje. 

Komentarze