Miej w domu zapas chociaż na dwa tygodnie - część 6 - surówki i sałatki obiadowe

Tradycyjny obiad to przykładowo zupa lub drugie danie. Drugie danie to jakiś produkt skrobiowy, mięsko lub rybka oraz jakieś warzywko w postaci surówki. Jeśli jadamy na codzień surówki - warto mieć w domu ich zapas - powiedzmy kilka słoiczków lub konserw. Najlepiej oczywiście sałatki własnej roboty, ale jeśli nie robimy samodzielnie przetworów - warto rozważyć zakup do zapasu kilku słoików dowolnej wybranej surówki i sałatki. Jeśli więc co jakiś czas jadasz surówki do obiadu - co Ci szkodzi kupić te kilka słoików gotowej sałatki. W razie czego - lepsza ta gotowa ze sklepu niż brak jakiejkolwiek. Oczywiście zachęcam do robienia własnych. 

Te kilka kilkanaście słoików gotowej sałatki warto mieć w domu, pod nosem.


Komentarze